Home | Wie zijn we | Wat doen we | Ons product | Onze klanten | Kwaliteit en milieubeleid | Contact
IEPERBAND nv

Begin 1973 vestigde de Amerikaanse multinational Allied Chemical (later Allied Corporation) in Ieper een productie-eenheid met de naam Klippan. Haar opdracht was het vervaardigen en assembleren van componenten van veiligheidsgordels tot sub-assemblies. De eindassemblage gebeurde in de Europese zusterbedrijven die ook de verkoop voor hun rekening namen. In deze periode waren tot 600 medewerkers tewerkgesteld.

Eind 1981 werd Klippan nv om economische redenen gesloten. De weverij werd 3 maanden nadien terug opgestart, doch was in haar afgeslankte versie niet langer attractief voor Allied die besloot het bedrijf te verkopen. IEPERBAND nv werd opgericht in 1983.

Dank zij investeringen in weefgetouwen en verfinstallaties kende IEPERBAND nv een snelle groei en veroverde in enkele jaren een marktaandeel in Europa van ca. 25%.

Om te kunnen overleven in een uiterst competitieve markt fusioneerde IEPERBAND nv in 1987 met het Duitse bedrijf "ELASTIC BERGER Gmbh", eveneens een weefbandproducent.


BERGER GROUP

De BERGER GROUP is in Europa leidinggevend op het gebied van autoveiligheidsgordels en heeft productiecentra in BelgiŽ, Spanje. Naast Europa heeft ze een beperkte afzet in China en de Verenigde Staten.

Het moederbedrijf werd in 1968 in Duitsland opgericht door de eigenaar Johann Berger. In het begin werden uitsluitend elastische banden geproduceerd. Pas later erkent men het potentieel van autoveiligheidsgordels.

Het succes van de BERGER GROUP is mede te danken aan haar circa 90 geŽngageerde, gemotiveerde en innovatieve medewerkers. Zij vormen een waardevol potentieel waarbij ontwikkeling en innovatie, geŲrienteerd op de eisen van de internationale markt, centraal staan.

De consequente ontwikkeling van de technologie van het technische veiligheidstextiel, gebaseerd op de eisen van de auto industrie, in samenwerking met de Tier 1 klanten, geeft de Berger Group een exclusieve kans nieuwe technologieŽn te ontwikkelen en op de markt te brengen.
© 2018 IEPERBAND nv